x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Нежный грибной суп Нәзік саңырауқұлақ сорпасы на главную Басты бетке Карри роган-джош Карри роган-джош >
Запеченная утка с пряной лапшой и хрустящими овощами
Дәмді кеспе және қытырлақ көкністермен көмештелген үйрек
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Запеченная утка с пряной лапшой и хрустящими овощами
Дәмді кеспе және қытырлақ көкністермен көмештелген үйрек
6 порций 6 порция
2 ч. 30 мин. 2 сағат 30 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
776 30 г. 46,7 г./13 г. 62,7 г. 4 г./1,2 г. 3,7 г.
Запеченная целиком утка – роскошное угощение. В этом рецепте я расскажу, как хранить утку в холодильнике до двух недель, но при желании этот этап можно пропустить и после пункта 5 перейти сразу к пункту 9.
Көмештелген тұтас үйрек – керемет тағам. Осы рецептте мен үректі тоңазытқышта қалай екі апта сақтау керектігін сөз қозғаймын, алайда қалауыңызша осы кезеңді өтіп кетуге болады және 5 тармақтан 9 тармаққа бірден ауысуға болады.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Утка, желательно фермерская,
(выпотрошить)
1 шт (2 кг)
үйрек салмағы фермерлік болғаны тамаша,
ішек-қарны аршып, тазартылған
1 (2 кг)
Китайская смесь «пять специй»
2 ст. л
«бес дәмдеуіштер» қытай қоспасы
2 ас қ.
Апельсин
1 шт
апельсин
1
Лайм
1 шт
лайм
1
Розмарин
неск. веточек
гүлшетен
бірнеше бұтақтары
Шалфей
неск. веточек
сәлбен
бірнеше бұтақтары
Кинза(большой пучок)
60 гр
үлкен байлам күнзе
60 гр
Капуста пак-чой
4 качана
пак-чой қырыққабатының
4 қауданы
Красный перец чили
1-2 шт
қызыл чили бұрышы
1-2
Стручковый горошек
200 гр
бұршаққынды бұршақ
200 г
Яичная лапша
500 гр
жұмыртқа кеспесі
500 гр
Кунжутное масло
2 ст. л
күнжіт майы
2 ас қ.
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Разогрейте духовку до 180 °C.
1
180 °C пешті қыздырыңыз.
Шаг 2
Натрите утку со всех сторон смесью специй, добавив по большой щепотке морской соли и черного перца.
2
Үйректің барлық жағынан дәмдеуіштер қоспасын сіңдіріп, жағыңыз да, үлкен шымшым теңіз тұз бен қара бұрышты қосыңыз.
Шаг 3
Разрежьте апельсин пополам и положите внутрь утки вместе с розмарином и шалфеем. Положите утку в форму для запекания грудкой вниз и поставьте в духовку на 1 час.
3
Апельсинді қақ екіге бөліңіз де, үйректің ішіне гүлшетен мен сәлбен қосыңыз. Пісіруге арналған қалыпқа үйректі төс етін төмен қаратып салыңыз және пешке 1 сағатқа қойыңыз.
Шаг 4
Через час выньте утку и аккуратно слейте жир в миску. Переверните утку и запекайте еще 1 час, чтобы она стала мягкой и покрылась хрустящей корочкой.
4
Бір сағат соң үйректі алыңыз да, тегешке майды құйып алыңыз. Үйректі төңкеріңіз де, үйрек жұмсақ және қытырлақ қабықпен болу үшін оны тағы 1 сағат дайындаңыз.
Шаг 5
На этом этапе у вас два варианта: с помощью двух вилок можно снять мясо с костей и сразу перейти к пункту 9 или дать утке полностью остыть и действовать по порядку.
5
Осы кезеңде сізде екі нұсқа бар: екі шанышқының көмегімен етті сүйектен ажыратуға болады да, бірден 9 тармаққа ауысуға болады немесе үйрек толық суу керек және бұдан әрі ұсынылған тәртіппен әрекет ету қажет.
Шаг 6
Когда утка остынет, разделите ее на 4 части, аккуратно срезав две половинки грудки и ножки. Корпус можно выбросить.
6
Үйрек суығанда оны 4 бөлікке бөліңіз, екі төс ет пен аяқтарды ұқыпты кесіп алыңыз. Қаңқасын тастасаңыз болады.
Шаг 7
Положите в высокую стерилизованную банку и придавите, чтобы куски легли плотно. Залейте утиным жиром (при желании его можно процедить) так, чтобы он полностью покрыл утку. Закройте банку крышкой и поставьте в холодильник. В таком виде утку можно хранить 2 недели.
7
Биік зарарсыздандырылған құтыға салыңыз да, кесектері тығыз орналасу үшін шамалы үстінен басыңыз. Үйрек толық бату үшін үйрек майын (қажет болса оны сүзіп алуға болады) құйыңыз. Құтыны қақпақпен жабыңыз және оны тоңазытқышқа қойыңыз. Осындай күйде үйректі 2 апта сақтауға болады.
Шаг 8
Перед подачей снимите слой жира (не выбрасывайте – на нем можно будет пожарить картошку). Поставьте утку в духовку, нагретую до 200 °C, на 20 минут: она должна стать мягкой и покрыться хрустящей корочкой.
8
Дастарқанға қояр алдында май қабатын алып тастаңыз (тастамаңыз – ода картопты қуыруға болады). Үйректі 200 °C-қа дейінгі қызған пешке 20 минутқа салыңыз: ол жұмсақ және қытырлақ қабатпен дайындалу керек.
Шаг 9
Вскипятите большую кастрюлю подсоленной воды.
9
Тұздалған су бар үлкен кәстрөлді қайнатыңыз.
Шаг 10
Тем временем разрежьте на 4 части кочанчики пак-чой, тонко нарежьте чили, при желании удалив семена, оборвите листья кинзы..
10
Осы уақытта пак-чой қырыққабаттың қауданын 4 бөлікке тураңыз, чилиді жұқа тураңыз да, қалауыңызша дәндерін алып тастаңыз, күнзе жапыақтарын үзіңіз.
Шаг 11
Когда вода закипит, положите в кастрюлю пак-чой, горошек и лапшу, варите 4 минуты, затем слейте воду. Добавьте чили, кунжутное масло, сок лайма и листья кинзы, приправьте по вкусу. Выложите сверху кусочки утки и подавайте
11
Су қайнаған соң, кәстрөлге пак-чой, бұршақ және кеспе қосыңыз, 4 минут пісіріңіз, содан соң суды төгіңіз. Чили, күнжіт май, лайм шырынын және күнзе жапырақтарын қосыңыз, дәміне қарай дәмдеуіштер қосыңыз. Бетіне үйректің кесектерін салыңыз да, дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Дэвид Лофтус.