x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Лосось с овощами и зелёным соусом Жасыл көкөніспен және жасыл глазурдегі ақсерке на главную Басты бетке Овощные тефтели в томатном соусе Піскен көкөністен тефтели >
Бургер
Мінсіз бургер
4 порции 4 порция
55 мин. 55 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
513 25,4 г./8,6 г. 23,9 г. 47,8 г. 14,3 г./2,5 г. 5,6 г.
Чтобы приготовить идеальный бургер, нужно уравновесить и подружить друг с другом целый букет вкусов и текстур. Для этого рецепта я выбрал часть туши, в которой есть и жир, и постное мясо, – это даст нам не только сочность, но и яркий вкус.
Мінсіз бургерді дайындау үшін дәмдер мен бітімінің хош иісімін бір-бірімен теңдестіру және үйлестіру керек. Осы рецепт үшін мен май мен жасық еті бар ұшаның бір бөлігін таңдадым – бұл бізге нәрлілікпен бірге, айқын дәм береді.
Вам понадобятся
Сізге қажет
БУРГЕРЫ
БУРГЕРЛЕР
Фарш из лопаточной части говядины, желательно фермерской
800 г
сиыр ұшасының жауырын бөлігінен тартылған ет, фермерлік ет болғаны керемет
800г
Оливковое масло
зәйтүн майы
Семена зиры
1 щепотка
зира дәндері
1 шымшым
Сыр чеддер
4 ломтика
чеддер ірімшік
4 бөлігі
Булочки для бургеров
4 шт.
бургерлерге арналған тоқаш нан
4
Томатный кетчуп
қызанақ кетчуп

САЛАТ
САЛАТ
Обезжиренный натуральный йогурт
2 ст.л. с горкой
майы алынған табиғи йогурт
2 ас қ.
Дижонская горчица
1 ч.л.
дижондық қыша
1 ш.қ.
Английская горчица
1 ч.л.
ағылшындық қыша
1 ш.қ.
Лимон
1 шт.
лимон
1
Оливковое масло extra virgin
2 ст.л.
extra virgin зәйтүн майы
2 ас қ.
Краснокочанная капуста
¼ головки
қызыл басты қырыққабаттың шоғырбасы
¼
Белокочанная капуста
¼ головки
ақбас қырыққабаттың шоғырбасы
¼
Красная луковица
1 маленькая
қызыл жуашық
1 кішкентай
Морковка
1 шт.
сәбіз
1
Красное яблоко
1 шт.
қызыл алма
1
Мята
несколько веточек
жалбыздың
Бірнеше бұтақтары
Красный перчик чили
½-1 шт.
қызыл чили бұрышы
½-1
Маринованные огурчики
2 шт.
маринадталған қияр
2
Мелкий молодой шпинат
1 горсть
ұсақ жаңа піскен саумалдық
1 шымшым
Копченый бекон с прослойкой жира
4 тонких ломтика
май қаттамасы бар ысталған бекон
4 жұқа тілімдері
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Разделите фарш на 4 части. Смочите руки водой и слепите каждую часть в шар, а затем расплющите в лепешку примерно на 2 см шире, чем булочки для бургеров. Положите на смазанную оливковым маслом тарелку и поставьте в холодильник, чтобы бургеры стали плотнее.
1
Тартылған етті 4 бөлікке бөліңіз. Қолыңызды суға малыңыз және әрбіреуін түйіршек етіп жасаңыз, содан кейін бургерлерге арналған тоқаштардан 2 см жалпақтау етіп, шелпек секілді жалпайтыңыз. Зәйтүн маймен майланған тәрелкеге салыңыз және бургерлер тығыз болу үшін тоңазытқышқа қойыңыз.
Шаг 2
Сильно разогрейте барбекю или поставьте на максимальный огонь сковороду-гриль.
2
Барбекюді қатты қыздырыңыз немесе таба-грильді өте қатты отқа қойыңыз.
Шаг 3
Приготовьте салат. Положите в большую миску йогурт, добавьте оба вида горчицы и сок лимона, влейте оливковое масло extra virgin и приправьте щепоткой морской соли и черного перца. Тщательно перемешайте.
3
Салат дайындаңыз. Үлкен тегешке йогурт салыңыз, қышаның екі түрін және лимон шырынын қосыңыз, extra virgin зәйтүн майын құйыңыз және шымшым теңіз тұзы мен қара бұрышты қосыңыз. Ұқыпты араластырыңыз.
Шаг 4
Удалите внешние листья капусты, очистите лук и морковь. Натрите овощи и яблоко на крупной терке прямо в миску с заправкой.
4
Қырыққабаттың сыртқы жапырақтарын жойыңыз, пиязды және сәбізді тазартыңыз. Тұздығы бар тегешке ірі үккіште көкөністер мен алманы үгіңіз.
Шаг 5
Оборвите листья мяты, тонко нарежьте их вместе с перцем чили (при желании удалите семена), огурчиками и шпинатом. Добавьте в салат и отставьте (перемешать можно будет прямо перед подачей).
5
Жалбыз жапыақтарын үзіңіз, оларды чили бұрышпен бірге (қажет болса дәндерді алып тастаңыз), қияр мен асжапырақты ұсақ тураңыз. Салатқа қосыңыз және қойыңыз (дастарқанға қояр алдында араластыруға болады).
Шаг 6
Слегка приправьте бургеры солью и перцем, посыпьте зирой и выложите на барбекю или сковороду-гриль.
6
Бургерлерге аздап тұз және бұрыш қосыңыз, зира себіңіз және барбекюге немесе таба-грильге қойыңыз.
Шаг 7
Жарьте бургеры 3-4 минуты, затем переверните. Положите на каждый по ломтику сыра и жарьте еще 3-4 минуты, чтобы сыр расплавился, а бургеры дошли до нужной степени готовности.
7
Бургерлерді 3-4 минут қуырыңыз, содан кейін аударыңыз. Әрбір бөлікке ірімшік салыңыз және ірімшік балқу үшін тағы да 3-4 минут қуырыңыз, ал бургерлер дайындықтың толық күйіне жеткізіңіз.
Шаг 8
Тем временем подрумяньте на сковороде бекон с обеих сторон и переложите на бумажное полотенце, чтобы оно впитало лишний жир.
8
Осы уақытта табада беконды екі жағынан қызғылт сары етіп қуырыңыз және ол артық майды сіңіру үшін қағаз сүлгіге салыңыз.
Шаг 9
Нарежьте бекон мелкими кусочками, добавьте в салат и перемешайте. Попробуйте, при необходимости добавьте лимонного сока, соли или перца.
9
Беконды ұсақ кесектерге тураңыз, салатқа қосыңыз және араластырыңыз. Қажетболса, лимон шырынын, тұз немесе бұрыш қосыңыз.
Шаг 10
Разрежьте булочки пополам и слегка обжарьте их со стороны среза.
10
Тоқашты қақ екі бөлікке бөліңіз де, туралған бөлігін аздап қуырыңыз.
Шаг 11
Смажьте нижнюю половинку булочек кетчупом и положите на них бургеры. Добавьте по ложке салата, накройте верхней половинкой, затем – это самое важное! – прижмите, чтобы вкусы и ароматы слились в единое целое, и приступайте!
11
Тоқаштың төменгі бөлігін кетчуппен майлаңыз да, оларға бургерлерді қойыңыз. Бір қасық салат қосыңыз, жоғары бөлігімен жабыңыз, содан кейін – бұл өте маңызды! – дәмі мен хош иісі біртұтас болу үшін қаттырақ сіңдіріп, ұстаңыз, асыңыз дәмді болсын!
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Дэвид Лофтус.