x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Стейк с острым грибным соусом Хош иісті саңырауқұлақ қосылған стейк на главную Бургер Мінсіз бургер >
Лосось с овощами и зелёным соусом
Жасыл көкөніспен және тамаша жасыл тұздықпен глазурдегі ақсерке
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Лосось с овощами и зелёным соусом
Жасыл көкөніспен және тамаша жасыл тұздықпен глазурдегі ақсерке
2 порции 2 порция
20 мин. 20 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
597 33 г./5,7 г. 50 г. 26,2 г. 20 г./1,5 г. 7,6 г.
Быстрый и простой ужин: семга в насыщенной глазури и освежающая ароматная заправка.
Тез және оңай кешкі ас: қаныққан глазурдегі ақсерке және сергітетін хош иісті тұздық.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Побеги брокколи
200 г
брокколи бұтағы
200 г
Замороженные соевые бобы
200 г
тоңазытылған соя бұршағы
200 г
Семга с кожей, желательно экологичного
вылова, удалить чешую и мелкие косточки
2 филе по 120 г
терісі бар ақсерке, экологиялық
ауланған болғаны тамаша, қабыршағын
және ұсақ сүйектерін алып тастау қажет
2 сүбе ет 120 г
Оливковое масло
зәйтүн майы
Жидкий мед
1 ст.л.
сұйық бал
1 ас қ.
Хрен
1 ст.л.
ақжелкек
1 ас қ.
Лайм
1 шт.
лайм
1
Мелкий молодой шпинат
100 г
ұсақ жаңа піскен асжапырақ
100 г
Зеленый лук
4 стебля
басты пияз сабағы
4 жасыл
Сладкий соус чили
тәтті чили тұздығы

ЗАПРАВКА
ТҰЗДЫҚ
Авокадо спелое
1 шт.
піскен авокадо
1
Мята
½ пучка (15 г)
жалбыз
½ байлам (15 г)
Зеленый перчик чили
1 шт.
жасыл чили бұрышы
1
Чеснок
1 зубчик
сарымсақ
1 кішкене
Обезжиренный натуральный йогурт
6 ст.л.
майы алынған табиғи йогурт
6 ас қ.
Лайм
1 шт.
лайм
1
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Бланшируйте брокколи и соевые бобы в течение 2 минут в кипящей подсоленной воде на сильном огне. Слейте воду и отставьте.
1
Брокколи мен соя бұршағын 2 минут ішінде тұз қосылған қайнаған суда қатты отта булау керек. Суды төгіңіз және қалдырыңыз.
Шаг 2
Приправьте семгу морской солью и черным перцем.
2
Ақсеркеге теңіз тұз бен қара бұрышты қосыңыз.
Шаг 3
Плесните в сковороду немного масла, разогрейте на сильном огне, положите семгу кожей вниз и жарьте 3-4 минуты, почти до готовности.
3
Табаға аздап май құйыңыз, қатты отта қыздырыңыз, ақсеркені терісімен төмен қарай салыңыз және дайын болғанға дейін 3-4 минут қуырыңыз.
Шаг 4
Приготовьте заправку: разрежьте авокадо пополам, удалите косточку и выскребите мякоть в чашу блендера. Оборвите листья мяты, самые мелкие отложите, а остальные положите в блендер. Добавьте чили, очищенный чеснок, йогурт, сок лайма и по щепотке соли и перца. Тщательно прокрутите и слегка разбавьте водой, чтобы получилась консистенция нежирной сметаны.
4
Тұздықты дайындаңыз: авокадоны ортасынан қақ бөліңіз, сүйегін алып тастаңыз және жұмсағын блендер тостағанына алып түсіріңіз. Жалбыз жапырақтарын үзіп алыңыз, өте ұсақтарын алып қойыңыз, қалғанын блендерге салыңыз. Чили, тазартылған сарымсақ, йогурт, лайм шырынын және шымшым тұз бен бұрыш қосыңыз. Мұқият араластырыңыз және майсыз қаймақ консистенциясы болатындай етіп, аздап су қосыңыз.
Шаг 5
Добавьте в сковороду с семгой мед и хрен, выжмите сок лайма, перемешайте и дайте увариться. Переверните семгу, обваляв ее в получившейся густой глазури, и переложите на подогретую тарелку.
5
Ақсерке бар табаға бал мен ақжелкек қосыңыз, лайм шырынын сығыңыз, араластырыңыз және әбден пісіріңіз. Ақсеркеніаударыңыз, қою глазурде аунатып алыңыз да, қызған тәрелкеге аударып салыңыз.
Шаг 6
Положите в сковороду бланшированные овощи и шпинат, плесните немного воды. Дайте шпинату завянуть и перемешайте, чтобы овощи собрали остатки глазури.
6
Табаға шарпыланған көкөністер мен асжапырақты салыңыз, аздап су құйыңыз. Асжапырақ шамалы солсын да, көкөністер глазурді сіңгенше дейін араластырыңыз.
Шаг 7
Обрежьте кончики зеленого лука и тонко его нарежьте.
7
Жасыл пияздың соңын кесіңіз және оны жұқа тураңыз.
Шаг 8
Разложите по тарелкам овощи, добавьте семгу, посыпьте зеленым луком и оставшейся мятой. Подавайте, полив сладким соусом чили.
8
Тәрелкеге көөкністерді салыңыз, ақсеркені қосыңыз, жасыл пияз бен қалған жалбызды себіңіз. Тәтті чили тұздығын қосып, дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Дэн Джонс.