x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Карри Роган Джош Карри роган-джош на главнуюна главную Лосось с овощами и зелёным соусом Жасыл көкөніспен және жасыл глазурдегі ақсерке >
Стейк с острым грибным соусом
Хош иісті саңырауқұлақ қосылған стейк
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Стейк с острым грибным соусом
Хош иісті саңырауқұлақ қосылған стейк
2 порции 2 порция
30 мин. 30 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
503 35,5 г./15,2 г. 44,8 г. 0,9 г. 0,5 г./1,3 г. 0,2 г.
Если вы решили приготовить стейк, купите лучшее мясо, какое можете себе позволить. По возможности выбирайте фермерское мясо, а если вы отправились за ним в супермаркет, советую взять выдержанное – оно самое вкусное. Не стоит покупать ярко-красные постные стейки – лучше взять куски с тонкой мраморной сеткой жира: они намного сочнее и вкуснее.
Егер сіз стейкті дайындауға бел бусаңыз, мүмкіндігінше ең жақсы етті сатып алыңыз. Мүмкіндігінше фермерлік етті таңдаңыз, ал егер сіз оны супермаркеттен алсаңыз, тұрған етті таңдайды кеңес етемін – со лет өте дәмді. Ақшыл-қызғылт майсыз стейкті сатып алмау жөн – майдың жұқа торлы кесектері ең жақсысы: олар нәрлірек және дәмдірек.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Лесные грибы
2 горсти
орман саңырауқұлақтары
2 уыс
Чеснок
1 зубчик
сарымсақ
1 кішкене
Черный перец горошинами
1 ч.л.
қара бұрыштың дәні
1 ш.қ.
Оливковое масло
зәйтүн майы
Бренди
по желанию: немного
Бренди
қалауыңызша: шамалы
2 стейка из тонкого края
по 175 г каждый
жұмсақ кесек 2 стейк,
әрбіреуі 175 г
Петрушка
несколько веточек
ақжелкеннің
бірнеше сабағы
Крем-фреш или жирных сливок
2 ст.л.
крем-фреш немесе майлы кілегей
2 ш.қ.
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Почистите и крупно нарежьте грибы. Очистите и тонко нарежьте чеснок. Растолките горошины перца.
1
Саңырауқұлақты тазартыңыз және жалпақ тураңыз. Сарымсақты тазартыңыз және жұқа тураңыз. Бұршақ дәндерін ұсақтаңыз.
Шаг 2
Плесните в большую сковороду оливкового масла и нагрейте на сильном огне. Всыпьте грибы и жарьте 3 минуты, до золотистого цвета.
2
Үлкен табаға зәйтүн майын құйыңыз және үлкен отта қызыдрыңыз. Саңырауқұлақты салыңыз және қызғылт сары түске дейін 3 минут ішінде қуырыңыз.
Шаг 3
Добавьте чеснок, перец и щепотку морской соли и жарьте еще 2 минуты.
3
Сарымсақ, қара бұрыш пен бір салым теңіз тұзды қосыңыз да, тағы 2 минут қуырыңыз.
Шаг 4
Сбрызните бренди (если используете) и готовьте еще 1 минуту, чтобы жидкость выпарилась, затем снимите с огня.
4
Бренди (егер қолдансаңыз) шашыңыз және сұйықтық буланғанға дейін тағы 1 минут дайындаңыз да, содан кейін оны оттан алыңыз.
Шаг 5
Поставьте на сильный огонь чистую сковороду и хорошенько ее разогрейте.
5
Таза табаны қатты отқа қойыңыз және оны жақсы қыздырыңыз.
Шаг 6
Слегка сбрызните стейки оливковым маслом, посолите, поперчите и разотрите.
6
Стейкке шамалы зәйтүн майын шашыңыз да, тұз, бұрыш қосыңыз және оны езіңіз.
Шаг 7
Положите стейки в раскаленную сковороду и жарьте до нужной степени готовности: по 1-2 минуты с каждой стороны, если хотите получить среднюю прожарку с кровью, по 2-3 минуты – до средней прожарки, по 4 минуты – до полной готовности.
7
Қызған табаға стейк салыңыз және дайындықтың қажетті деңгейіне дейін қуырыңыз: әрбір жағын 1-2 минут, егер қаны бар орташа қуыруды қаласаңыз, 2- 3 минут – орташа қуыру, 4 минут – толық дайын болғанға дейін қуыру.
Шаг 8
Тем временем оборвите и крупно порубите листья петрушки.
8
Осы уақытта ақжелкен жапырақтарын үзіңіз және жалпақ тураңыз.
Шаг 9
Переложите готовые стейки на подогретые тарелки и дайте им немного полежать.
9
Дайын стейкті қызған тәрелкеге салыңыз және олар шамалы суысын.
Шаг 10
Убавьте огонь до слабого, положите в сковороду, где жарилось мясо, крем-фреш или сливки, плесните немного воды и добавьте петрушку и грибы. Прогрейте в течение 1-2 минут, тщательно перемешивая с соком от жарки стейков.
10
Отты төмендетіңіз, ет, крем-фреш немесе кілегей қуырылған табаны қойыңыз, аздап су қосыңыз және ақжелкен мен саңырауқұлақты қосыңыз. 1-2 минут ішінде қыздырыңыз, қуырылған стейктер шырынын мұқият араластырыңыз.
Шаг 11
Подавайте стейки c грибным соусом и своим любимым гарниром.
11
Стейкті саңырауқұлақ тұздығымен және өзіңіздің сүйікті гарниріңізбен бірге дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Гас Филгейт.