x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Жареная утка с овощами и острой лапшой Дәмді кеспе және көкністермен үйрек на главную Басты бетке Стейк с острым грибным соусом Хош иісті саңырауқұлақ қосылған стейк >
Карри Роган Джош
Карри роган-джош
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Карри Роган Джош
Карри роган-джош
4 порции 4 порция
2 ч. 40 мин. 2 сағат 40 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
736 49,2 г./22 г. 50,8 г. 25,8 г. 19,6 г./1,86 г. 4,8 г.
Это блюдо у меня получилось весьма острым. При желании вы можете положить меньше перца чили – оно все равно останется ярким и ароматным. Главное не забудьте, что готовить его нужно долго, на медленном огне.
Осы тағам айтарлықтай ащы болып шықты. Қалауыңызша чили бұрышын аздап қосуға болады – тағам тіл үйірер дәмді және хош иісті болып қалады. Бастысы оны ұзақ баяу отта пісіру қажеттілігін ұмытпаған абзал.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Корень имбиря
кусочек длиной 5 см
тамырының кесегі
5 см ұзындықта зімбір
Чеснок
8 зубчиков
сарымсақ
8 кішкене
Куркума
1 ч.л.
куркума
1 ш.қ.
Толченый черный перец
1 ч.л.
үгітілген қара бұрыш
1 ш.қ.
Натуральный йогурт плюс еще немного для подачи
4 ст.л.
табиғи йогурт қосымша тағы
дастарқанға қойғанды қосқанда
4 ас қ.
Мясо с лопатки ягненка
1 кг
қозы жауырын еті
1 кг
Красный лук
3 шт.
қызыл пияздың басы
3
Красный перец
2 шт.
қызыл бұрыш
2
Красный перчик чили
4 шт.
қызыл чили бұрышы
4
Кинза
½ пучка (15 г)
күнзе
½ байлам (15 г)
Зеленый кардамон
3 стручка
жасыл кардамонның собығы
3
Гвоздика
3 бутончика
қалампыр
3 түйнегі
Корица
1 палочка
даршын
1 таяқшасы
Семена зиры
1 ч.л. с горкой
зира дәндері
1 ш.қ.
Семена кориандра
1 ст.л.
күнзе дәндері
1 ас қ.
Сухой красный перчик чили
4 шт. (маленьких)
құрғақ қызылчили бұрыштары
4 кішкентай
Паприка
2 ч.л.
қызыл бұрыш
2 ш.қ.
Арахисовое масло
жержаңғақ майы
Спелые помидоры
3 шт.
піскен қызанақ
3
Сливовидные томаты в собственном соку
1 банка (400 г)
өз шырынындағы қара өрік текстес қызанақтар
1 құты (400 г)
Мята
½ пучка (15 г)
жалбыз
½ байлам (15 г)
Кокосовая стружка, для подачи
қокос ұнтағы, дастарқанға қойғанда
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Очистите и мелко натрите имбирь и чеснок. Положите в большую миску, добавьте куркуму, черный перец и йогурт, перемешайте.
1
Зімбір мен сарымсақты тазартыңыз және жұқа тураңыз. Үлкен тегешке салыңыз, куркума, қара бұрыш пен йогуртты қосыңыз, араластырыңыз.
Шаг 2
Нарежьте мясо кусочками размером примерно 5 см, положите в миску с маринадом, перемешайте, накройте и поставьте в холодильник минимум на 2 часа, а лучше на ночь.
2
Етті 5 см таяу тураңыз, маринады бар тәрелкеге салыңыз, араластырыңыз, бетін жабыңыз да, тоңазытқышқа кемінде 2 сағатқа қойыңыз, түнге қалдырсаңыз тамаша болады.
Шаг 3
Когда мясо промаринуется, нагрейте духовку до 170 ºC.
3
Ет маринадталған соң пешті 170 ºC-қа дейін қыздырыңыз.
Шаг 4
Очистите и разрежьте пополам лук, крупно порубите перец, удалив семена. Измельчите в комбайне вместе с 3 чили (при желании выскребите семена) и стеблями кинзы (листья отложите). Тонко нарежьте оставшийся перчик чили.
4
Пиязды тазартыңыз да, екіге бөліңіз, бұрышты ірі тураңыз, дәндерін алып тастаңыз. Асүй комбайнына 3 чилимен (қаласаңыз дәндерін қырып алыңыз) және күнзе сабағын (жапырақтарын алып қойыңыз) салыңыз. Қалған чили бұрышты ұсақ тураңыз.
Шаг 5
Раздавите стручки кардамона, выньте семена и положите в большую тяжелую жаропрочную кастрюлю. Поставьте на средний огонь.
5
Кардамон собығын езіңіз, дәндерін алып тастаңыз және ыстыққа төзімді үлкен кәстрөлге салыңыз. Орташа отқа қойыңыз.
Шаг 6
Добавьте гвоздику, корицу, зиру, кориандр и cухие перчики чили. Обжарьте для усиления аромата, пересыпьте в ступку и разотрите вместе с паприкой.
6
Қалампыр, даршын, зира, кориандр мен құрғақ чили бұрыштарын қосыңыз. Иісті айқындау үшін қуырыңыз, үккішке салып алыңыз да, паприкамен бірге араластырыңыз.
Шаг 7
Плесните в ту же кастрюлю немного арахисового масла и поставьте на средний огонь. Всыпьте растертые пряности, через 1-2 минуты добавьте мелко порубленные овощи из комбайна и жарьте 10 минут, периодически помешивая.
7
Сол кәстрөлге аздап жержаңғақ майын құйыңыз да, орташа отқа қойыңыз. Араласқан дәмдеуіштерді 1-2 минуттан кейін салыңыз да, үй комбайнынан ұсақ туралған көкөністерді қосыңыз да, оқтын-оқтын араластырып, 10 минут қуырыңыз.
Шаг 8
Крупно порубите свежие помидоры и положите в кастрюлю вместе с консервированными, разминая их деревянной ложкой. Влейте банку воды.
8
Балғын қызанақтарды ірі тураңыз да,ағаш қасықпен оларды езіп, консервіленген өнімдермен бірге кәстрөлге салыңыз. Құты суды құйыңыз.
Шаг 9
Добавьте маринованное мясо и большую щепотку морской соли, тщательно перемешайте и доведите до кипения.
9
Маринадталған ет пен үлкен шымшым теңіз тұзын қосыңыз, мұқият араластырыңыз да, қайнатып алыңыз.
Шаг 10
Плотно накройте крышкой и поставьте в духовку на 2 часа – мясо должно стать совсем мягким, а соус должен загустеть.
10
Бетін тығыз жабыңыз да, пешке 2 сағатқа қойыңыз – ет жұмсағырақ болу керек, ал тұздық қою болу қажет.
Шаг 11
Попробуйте, приправьте по вкусу. При желании можно пригасить остроту, добавив еще немного йогурта или воды.
11
Дәмін татып көріңіз де, дәміне қарай дәмдеуіш қосыңыз. Қалауыңызға қарай тағы аздап йогуртты және суды қосып, өткірлікті басуға болады.
Шаг 12
Оборвите листья мяты и крупно порубите вместе с листьями кинзы. Посыпьте ими карри, добавьте нарезанный перец чили и кокосовые хлопья. Подавайте с рисом, индийскими лепешками, йогуртом и холодным пивом.
12
Жалбыз жапырақтарын үзіңіз де, күнзе жапырақтарымен бірге ірі тураңыз. Оларға карри себіңіз, туралған чили бұрыш пен кокос қауыздарын қосыңыз. Күрішпен, үнді шелпек нанымен, йогуртпен және салқын сырамен дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Питер Кэссиди.