x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Жареный рис с говядиной Сиыр етінен қуырылған күріш на главную Басты бетке Грибной крем-суп Нәзік саңырауқұлақ сорпасы >
Курица тушёная по-итальянски
Италяндық стилде тауық етінен рагу
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Курица тушёная по-итальянски
Италяндық стилде тауық етінен рагу
6 порций 6 порция
1 ч. 30 мин. 1 сағат 30 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
443 14,3 г./3,1 г. 23,2 г. 48,6 г. 8,6 г./0,97 г. 12,7 г.
Это отличный рецепт для тех случаев, когда вы ждете к ужину друзей или родственников. Подготовьте все ингредиенты, сложите в одну кастрюлю и поставьте в духовку, а сами займитесь другими делами. Перед подачей останется только быстренько приготовить гарнир из зеленых овощей.
Сіз кешкі асқа достарыңызды немесе туған-туыстарыңызды күткен жағдайда бұл керемет рецепт. Барлық ингредиенттерді дайындаңыз, бір кәстрөлге салыңыз да, пешке салыңыз, ал өзіңіз басқа шаруамен айналысыңыз. Дастарқанға қояр алдында жасыл көкөністен гарнир дайындау ғана қалады.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Мука
4 ст.л.
ұн
4 ас қ.
Куриные бедрышки или голени,
желательно фермерские
12 шт.
тауықтың сан еті немесе сирағы,
қалауыңызша фермерлік болғаны жөн
12
Оливковое масло
зәйтүн майы
Пучок розмарина
15 г
байлам розмарин
15 г
Чеснок
½ головки
кішкене сарымсақ
½
Белое сухое вино или куриный бульон
500 мл
ақ құрғақ шарап немесе тауық сорпасы
500 мл
Мелкий молодой картофель
1,2 кг
ұсақ жаңа піскен картоп
1,2 кг
Оливки разные(с косточками)
1 большая горсть
зәйтүндер (дәнекпен)
1 үлкен уыс
Сезонные листовые овощи
1 кг
маусымдық жапырақты көкөністер
1 кг
Зеленая стручковая фасоль
400 г
жасыл бұршаққынды асбұршақ
400 г
Оливковое масло extra virgin
extra virgin зәйтүн майы
Лимон
1 шт.
лимон
1
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Разогрейте духовку до 190 °C.
1
190 °C-қа дейін пешті қыздырыңыз.
Шаг 2
Насыпьте в миску муку, приправьте морской солью и черным перцем и обваляйте в ней курицу.
2
Тегешке ұнды себіңіз, теңіз тұз бен қара бұрышты қосыңыз да, оны тауыққа сіңдіріп, жағыңыз.
Шаг 3
Разогрейте на среднем огне большую тяжелую жаропрочную кастрюлю, влейте 1 ст.л. оливкового масла и равномерно подрумяньте со всех сторон половину куриных бедрышек. Переложите на тарелку и обжарьте оставшуюся курицу.
3
Орташа отта ыстыққа төзімді үлкен кәстрөлді қыздырыңыз да, 1 ас қ. Зәйтүн майды құйыңыз да, тауықтың сан етінің жартысын тепе-тең барлық жағынан қызғылт сары етіп, қуырыңыз. Тәрелкеге салыңыз да, қалған тауықты қуырыңыз.
Шаг 4
Верните всю курицу в кастрюлю, добавьте листья розмарина и зубчики чеснока прямо в шелухе.
4
Кәстрөлге барлық тауықты салыңыз да, розмарин жапырақтарын және қабығымен кішкене сарымсақ қосыңыз.
Шаг 5
Жарьте еще несколько минут, затем влейте вино или бульон и добавьте картофель.
5
Тағы да бірнеше минут қуырыңыз, содан кейін шарап немесе сорпа құйыңыз да, картоп қосыңыз.
Шаг 6
Раздавите оливки, удалите косточки, порвите на кусочки мякоть и добавьте в кастрюлю. Доведите до кипения, накройте фольгой и поставьте в духовку на 1 час – курица должна стать мягкой. За 10 минут до конца приготовления снимите фольгу, чтобы курица подрумянилась. Если соус получился жидковатым, поставьте кастрюлю без крышки на сильный огонь и варите 5 минут, пока он не загустеет.
6
Зәйтүндерді дәнектерден тазартыңыз, оларды езіңіз де, жұмсағын бірнеше кесекке бөліңіз және кәстрөлге салыңыз. Қайнағанға дейін жеткізіңіз, бетін фольгамен жабыңыз да, пешке 1 сағатқа қойыңыз – тауықтың еті жұмсақ болу керек. Піскенге дейін 10 минут қалғанда тауық қызару үшін фольганы алыңыз. Егер тұздық сұйықтау болған кезінде қақпақсыз кәстрөлді қатты отқа қойыңыз да, ол қою болғанға дейін 5 минут пісіріңіз.
Шаг 7
Тем временем вскипятите 2 большие кастрюли подсоленной воды.
7
Осы уақытта 2 үлкен тұз қосылған суды қайнатыңыз.
Шаг 8
Нашинкуйте листовые овощи, обрежьте кончики стручков фасоли. Варите при небольшом кипении по 5-6 минут, затем слейте воду.
8
Жапыақты көкөністерді ұсақ тураңыз, асбұршақ собықтарын кесіп алыңыз. Шамалы қайнап жатқан суда 5-6 минут пісіріңіз, содан соң суды төгіңіз.
Шаг 9
Сбрызните овощи оливковым маслом extra virgin и лимонным соком, приправьте по вкусу, перемешайте и подавайте вместе с рагу.
9
Көкөністерге extra virgin зәйтүн майын және лимон шырынын қосыңыз, дәміне қараай дәмдеуіш қосыңыз, араластырыңыз және рагумен бірге дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Гас Филгейт.