x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Яблочный пирог с ежевикой Алма бәліші на главную Басты бетке Курица тушёная по-итальянски Италяндық стилде тауық етінен рагу >
Жареный рис с говядиной
Сиыр етінен қуырылған күріш
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Жареный рис с говядиной
Сиыр етінен қуырылған күріш
2 порций 2 порция
25 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
681 29,9 г./10 г. 39,2 г. 38,6 г. 1,9 г./0,4 г. 1,1 г.
Секрет этого блюда в том, что все нужно жарить на очень сильном огне. Поэтому подготовьте все ингредиенты заранее и держите их под рукой.
Осы тағамды дайындау құпиясы бәрін қатты отта қуыру. Сондықтан барлық ингредиенттерді алдын ала дайындаңыз және барлығы алдыңызда болған жөн.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Длиннозерный рис
150 г
ұзын дәнді күріш
150 г
Чеснок
1 зубчик
сарымсақ
1 кішкене
Корень имбиря
кусочек 2,5 см
зімбір тамырының бөлігі
ұзындықта 2,5 см
Зеленый лук
6 стеблей
пияздың сабағы
6 жасыл
Красный перчик чили
2 шт.
чили бұрышы
2 қызыл
Петрушка
несколько веточек
бірнеше
ақжелкен сабақтары
Говядина, желательно фермерская (огузка или стейк)
250 г
сиыр еті, фермерлік болғаны тамаша
(сан еті немесе стейк)
250 г
Арахисовое масло
жержаңғақ майы
Азиатские грибы (эноки, шиитаке и др.)
1 горсть
азиялық саңырауқұлақтар
(эноки, шиитаке және басқалары)
1 уыс
Яйца крупные, желательно деревенские
2 шт.
жұмыртқа, қолдан болғаны керемет
2 ірі
Рыбный соус
балық тұздығы
Соевый соус с пониженным содержанием соли
құрамында тұз аз мөлшерде соя тұздығы
Кунжутное масло
күнжіт майы
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Отварите рис по инструкции на упаковке, выложите на поднос и дайте полностью остыть.
1
Қаптамада көрсетілген нұсқаулыққа тиісті күрішті пісіріңіз, жайпақ табаққа салыңыз және толық сууын күтіңіз.
Шаг 2
Тем временем очистите и тонко нарежьте чеснок, очистите и мелко натрите имбирь, тонко нарежьте зеленый лук и чили (при желании удалите у чили семена). Оборвите листья петрушки и мелко их порубите.
2
Осы уақытта срымсақты тазартыңыз және ұсақ тураңыз, зімбірді тазартыңыз және ұсақ тураңыз, жасыл пияз бен чилиді ұсақ тураңыз (қалауыңызша чили дәндерін алып тастаңыз). Ақжелкен жапырақтарын үзіңіз де, оларды ұсақ тураңыз.
Шаг 3
Нарежьте говядину небольшими тонкими ломтиками.
3
Сиыр етін жұқа бөліктерге тураңыз.
Шаг 4
Налейте в вок или большую сковороду 1 ст.л. арахисового масла, поставьте на сильный огонь и хорошо разогрейте. Положите в сковороду говядину и жарьте, постоянно перемешивая, 1 минуту, чтобы она подрумянилась.
4
Вок немесе үлкен табаға 1 ас қ. Жержаңғақ майын құйыңыз, қатты отқа қойыңыз және жақсы қыздырыңыз. Табаға сиыр етін салыңыз да, қуырыңыз, ет қызарғанға дейін оқтын-оқтын араластырып, 1 минут қуырыңыз.
Шаг 5
Добавьте чеснок, имбирь, лук, чили и грибы, жарьте 2 минуты. Всыпьте остывший рис и жарьте, перемешивая, еще 2 минуты, чтобы рис хорошенько прогрелся.
5
Сарымсақ, зімбір, пияз, чили және саңырауқұлақтар қосыңыз, 2 минут қуырыңыз. Қалған күрішті салыңыз да, күріш жақсы қызу үшін араластырып, тағы 2 минут қуырыңыз.
Шаг 6
Сдвиньте содержимое сковороды в сторону, разбейте на освободившееся место яйца и перемешайте, чтобы желтки растеклись.
6
Табаның ішіндегісін алып қойыңыз да, бос орынға жұмыртқаны жарыңыз және сарыуызы ағып кету үшін араластырыңыз.
Шаг 7
Когда яйца слегка схватятся, перемешайте их с рисом и снимите сковороду с огня.
7
Жұмыртқа аздап қуырылған соң, оны күрішпен араластырыңыз да, табаны оттан алыңыз.
Шаг 8
Приправьте по вкусу рыбным и соевым соусом, сбрызните кунжутным маслом, посыпьте петрушкой и подавайте.
8
Дәміне қарай балық және соя тұздығын қосыңыз, күнжіт майын қосыңыз, ақжелкен себіңіз де, дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Дэвид Лофтус.