x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Бургер Мінсіз бургер на главную Басты бетке Яблочный пирог с ежевикой Алма бәліші >
Запеченные овощные тефтели в сладком томатном соусе
Піскен көкөністен тефтели
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Запеченные овощные тефтели в сладком томатном соусе
Піскен көкөністен тефтели
6 порций 6 порция
2 ч. 2 сағат
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
257 12,1 г./3,2 г. 12 г. 25,8 г. 7,5 г./0,5 г. 6,4 г.
К тефтелям с густым томатным соусом и рикоттой можно подать кускус или рис. Или положить тефтели в питу, дополнив салатом.
Тефтелиге қою қызанақ тұздық және рикоттамен бірге дастарқанға кускус немесе күрішті қоюға болады. Немесе салатпен бірге тефтелиді питаға салуға болады.
Вам понадобятся
Сізге қажет
Булгур
100 г
булгур
100 г
Луковица маленькая
1 шт.
кішкене жуашық
1
Чеснок
3 зубчика
сарымсақ
3 кішкене
Стебель сельдерея
1 шт.
балдыркөк сабағы
1
Морковка
1 шт.
сәбіз
1
Оливковое масло
Зәйтүн майы
Петрушка
½ пучка (15 г)
ақжелкен
½ байлам (15 г)
Нут
1 банка (400 г)
нұт
1 құты (400 г)
Яйцо крупное, желательно деревенское
1 шт.
ірі жұмыртқа, қолдан сатып алынған тамаша болады
1
Крошки из цельнозернового хлеба
50 г
тұтас дәнді нанның түйірі
50 г
Лимон
1 шт.
лимон
1
Пармезан
30 г
пармезан
30 г
Сливовидные томаты в собственном соку
2 банки по 400 г
нан өз шырынындағы қара өрік
тектес қызанақтар
2 құты 400 г
Консервированные красные перцы (крупные)
2 шт.
ірі консервіленген қызыл бұрыш
2
Рикотта
60 г
рикотта
60 г
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Насыпьте булгур в кастрюлю, залейте водой, в полтора-два раза превышающей по объему крупу, доведите до кипения, посолите и варите на слабом огне под крышкой 15-20 минут. Или приготовьте булгур, следуя инструкции на упаковке.
1
Кәстрөлге булгур салыңыз, жарма көлемінен бір жарым-екі есе артық су құйыңыз, қайнағанға дейін жеткізіңіз, тұз қосыңыз да, қақпағын жауып, баяу отта 15-20 минут пісіріңіз. Немесе қаптамада көрсетілген нұсқаулыққа сәйкес булгурды пісіріңіз.
Шаг 2
Варите булгур не более 20 минут – он должен дойти до готовности, но остаться плотноватым.
2
Булгурды 20 минуттан артық емес пісіріңіз – ол тығыз болмай, дайын болғанға дейін пісу керек.
Шаг 3
Тем временем очистите лук и 1 зубчик чеснока, обрежьте кончики у сельдерея, очистите морковь. Крупно нарежьте овощи, положите в комбайн и измельчите.
3
Осы уақытта пияз бен 1 кішкене сарымсақты тазартыңыз, балдыркөктің соңын кесіңіз, сәбізді тазартыңыз. Көкөністерді ірі тураңыз, ас үй комбайнға салыңыз да, ұсақтаңыз.
Шаг 4
Разогрейте на среднем огне большую жаропрочную сковороду, влейте 1 ст.л. оливкового масла, всыпьте рубленые овощи и жарьте 12 минут, до мягкости, иногда помешивая.
4
Үлкен ыстыққа төзімді табаны орташа отта қыздырыңыз, 1 ас қ. Зәйтүн майын құйыңыз, туралған көкөністерді салыңыз да, жұмсарғанға дейін, кейде араластырып, 12 минут қуырыңыз
Шаг 5
Дайте готовому булгуру остыть.
5
Дайын булгур суысын.
Шаг 6
Оборвите и отложите листья петрушки, стебли крупно порубите. Положите стебли и большую часть листьев в комбайн. Добавьте нут, слив жидкость, и яйцо. Всыпьте хлебные крошки и половину булгура, прокрутите в грубую пасту.
6
Ақжелкен жапырақтарын үзіңіз де, алып қойыңыз, сабақтарын ірі тураңыз. Сабақтар мен жапырақтардың көп мөлшерін ас үй комбайнға салыңыз. Сұйықтықты төгіп, нұт, жұмыртқа қосыңыз. Нан ұнтақтары мен булгур жартысын салыңыз, қою пастаға айналдырыңыз.
Шаг 7
Переложите смесь в большую миску, добавьте обжаренные овощи и оставшийся булгур.
7
Қоспаны үлкен тегешке салыңыз, қуырылған көкөністер мен қалған булгурды қосыңыз.
Шаг 8
Всыпьте мелко натертую лимонную цедру и пармезан, приправьте щепоткой черного перца и тщательно перемешайте руками.
8
Ұсақ үгітілген лимон цедрасын және пармезан себіңіз, шымшым қара бұрыш қосыңыз да, оны мұқият қолмен араластырыңыз.
Шаг 9
Скатайте из смеси шарики размером с мячик для гольфа, выложите их на противень. У вас должно получиться 24 шарика. Накройте противень пленкой и поставьте в холодильник на 30 минут, чтобы тефтели стали плотнее.
9
Қоспадан кішкене гольфқа арналған доп секілді түйіршіктер жасаңыз, жайпақ қаңылтыр табаға салыңыз. Сізде 24 түйіршік жасалу керек. жайпақ қаңылтыр табаны пленкамен жабыңыз да, тефтели тығыз болу үшін тоңазытқышқа 30 минутқ қойыңыз.
Шаг 10
Разогрейте духовку до 200 ºC.
10
200 ºC-қа дейін пешті қыздырыңыз.
Шаг 11
Очистите и мелко порубите оставшийся чеснок. Снова поставьте на средний огонь большую жаропрочную сковороду, влейте 1 ст.л. масла и жарьте чеснок 2 минуты, пока он не подрумянится.
11
Қалған сарымсақты тазартыңыз да, ұсақ тураңыз. Қайтадан үлкен ыстыққа төзімді табаны орташа отқа қойыңыз, 1 ас қ. майды құйыңыз да, сарымсақты қызарғанға дейін 2 минут қуырыңыз.
Шаг 12
Добавьте помидоры, разминая их деревянной ложкой, и 0,5 банки воды. Готовьте на слабом огне примерно 5 минут, до загустения. Влейте сок половины лимона.
12
Қызанақ қосыңыз, оларды ағаш қасықпен езіп, 0,5 құты су қосыңыз. Орташа отта 5 минутқа таяу қою болғанға дейін пісіріңіз. Лимон шырынының жартысын құйыңыз.
Шаг 13
Когда тефтели станут тверже, выньте их из холодильника.
13
Тефтели қатты болғанда оларды тоңазытқыштан алыңыз.
Шаг 14
Разогрейте на среднем огне большую сковороду с антипригарным покрытием, влейте 2 ст.л. масла и выложите в нее тефтели. Жарьте примерно 8 минут, иногда переворачивая, чтобы подрумянить их со всех сторон. Переложите в сковороду с соусом.
14
Күйікке қарсы жабыны бар үлкен табаны орташа отта қыздырыңыз, 2 ас қ. майды құйыңыз да, оған тефтели салыңыз. 8 минутқа таяу қуырыңыз, барлық жағынан қызару үшін оларды кейде аударыңыз. Тұздығы бар табаға салыңыз.
Шаг 15
Нарежьте консервированные перцы на полоски и добавьте их в соус. Приправьте по вкусу и разложите сверху рикотту.
15
Консервіленген бұрыштарды тілімдерге кесіңіз де, оларды тұздыққа қосыңыз. Дәміне қарай дәмдеуіш қосыңыз да, бетіне рикотта салыңыз.
Шаг 16
Запекайте в духовке примерно 20 минут, пока соус не начнет пузыриться. Подавайте, посыпав оставшимися листьями петрушки, с дольками лимона, чтобы сбрызнуть тефтели соком.
16
Тұздық көпіршімегенге дейін пеште 20 минутқа таяу пісіріңіз. Қалған ақжелкен жапырақтарымен бірге тефтелиге лимон шырынын қосу үшін лимон бөліктерімен дастарқанға қойыңыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Дэвид Лофтус.