x
скачать буклет Бүктемені жүктеу
меню меню
< Овощные тефтели в томатном соусе Піскен көкөністен тефтели на главную Басты бетке Жареный рис с говядиной Сиыр етінен қуырылған күріш >
Яблочный пирог с ежевикой
Алма бәліші
Скачать рецепт Рецептті жүктеу
Яблочный пирог с ежевикой
Алма бәліші
8 порций 8 порция
1 ч. 45 мин. 1 сағат 45 мин.
Ккал Жиры/насыщ. Белки Углеводы Сахар/Соль Клетчатка
Құнарлылығы Майлар/Қаныққан майлар Ақуыздар Көмірсулар Қант/Тұз Жасұнық
535 22,6 г./13 г. 7,7 г. 80,4 г. 42,5 г./0,3 г. 4,7 г.
Яблочный пирог – десерт на все времена. Советую использовать смесь кислых и сладких яблок – самые вкусные пироги у меня получаются из яблок с фермерского рынка, где можно выбрать самые разные сорта.
Алма бәліші – барлық уақытқа арналған десерт. Қышқыл және тәтті алмалар қоспасын қолдануды кеңес етемін – өте дәмді бәліштер алманың әр түрлі сұрыптарын таңдауға болатын фермерлік базарлардан сатып алған алмалардан дайындалады.
Вам понадобятся
Сізге қажет
ТЕСТО
ҚАМЫР
Пшеничной мука, плюс еще немного для присыпки
375 г
ұн тағы да аздап себетін ұнды қосқанда
375 г
Сахарная пудра
75 г
қант пудрасы
75 г
Лимон
1 шт.
лимон
1
Холодное несоленое сливочное масло, плюс
еще немного для смазывания формы
185 г
тұздалмаған сары май тағы да аздап қалыпқа
қажет мөлшерді қосқанда
(сары май салқын болу керек)
185 г
Яйца крупные, желательно деревенские,
и еще 1 куриный желток
2 шт.
жұмыртқа, қолдан сатып алынған тамаша болады да,
1 тауық сарыуызы Аздап сүт
2 ірі

НАЧИНКА
САЛМАСЫ
Крупное кислое яблоко
(например сорта Брамли)
2 шт.
қышқыл алма, мысалы Брамли сұрыбы
2 ірі
Сладкие яблоки
(Кокс или Бреберн)
8 шт.
тәтті алма, мысалы Кокс немесе Бреберн сұрыптары
8
Тростниковый сахар
(демерара или мусковадо)
80г
қант құрағы (демерара немесе мусковадо)
80г
Молотый имбирь
½ ч.л.
ұнтақталған зімбір
½ ш.қ.
Ежевика
150г
қара бүлдірген
150г
Лимон
½
лимон
½
распечатать список продуктов Азық-түлік тізімін басып шығару
Итак, начнём!
Сонымен, бастайық!
Шаг 1
Разогрейте духовку до 180 °C.
1
180 ºC-қа дейін пешті қыздырыңыз.
Шаг 2
Приготовьте тесто. Просейте муку в глубокую миску, добавьте сахар, щепотку морской соли, затем мелко натрите цедру лимона.
2
Қамырды дайындаңыз. Үлкен тегешке ұнды елеңіз, қант пудрасын және шымшым теңіз тұзды салыңыз, ұсақ үгітілген лимон цедрасын қосыңыз.
Шаг 3
Нарежьте сливочное масло кубиками и добавьте в миску. Аккуратно пальцами разотрите масло с мукой и сахаром, чтобы получилась мелкая крошка.
3
Майды кішкентай бөлшектерге кесіңіз, ұны бар тегешке салыңыз. Кішкентай үгінділер пайда болатындай етіп, оны саусақ ұшымен жағыңыз.
Шаг 4
Добавьте в миску 1 яйцо и еще один куриный желток, плесните чуть-чуть молока и аккуратно перемешайте руками, чтобы тесто собралось в ком (или прокрутите в комбайне в режиме «пульс»).
4
Тегешке 1 жұмытқаны қосыңыз, аздап сүт құйыңыз да, қамыр бір кесектей (немесе асүй комбайнда «пульс» режимде араластырыңыз) оны қолмен ұқыпты араластырыңыз.
Шаг 5
Заверните тесто в пленку и положите в холодильник отдохнуть, а сами займитесь начинкой.
5
Қамырды пленкаға ораңыз да, оны тоңазытқышқа салыңыз да, ал өзіңіз салманы дайындаумен айналысыңыз.
Шаг 6
Очистите яблоки от кожуры и разрежьте каждое яблоко на 8 долек, убрав сердцевину.
6
Алманы қабықтан тазартыңыз, өзегін алып тастаңыз да, әрбір 8 бөлікке бөліңіз.
Шаг 7
Положите все дольки яблок в сотейник, добавьте сахар и имбирь, поверх мелко натрите лимонную цедру и выжмите немного лимонного сока.
7
Барлық алманы үлкен емес кәстрөлге салыңыз, қант, зімбір қосыңыз, алма бетінен лимон цедрасын ұсақ үгітіңіз де, аздап лимон шырынды сығыңыз.
Шаг 8
Перемешайте, а затем поставьте сотейник на средний огонь и готовьте в течение 10 минут, чтобы яблоки немного размягчились. Снимите с огня и охладите, затем, помешивая, добавьте ежевику.
8
Араластырыңыз, алма шамалы жұмсару үшін орташа отқа қойыңыз да, 10 минут дайындаңыз. Оттан алыңыз да, суытыңыз, содан соң араластырып, қара бүлдірген қосыңыз.
Шаг 9
Жұмыс бетіне және оқтауға ұн себіңіз. Қамырды қақ екіге бөліңіз де, бір бөлігін 0,5 см қалыңдықта илеңіз.
9
Жұмыс бетіне және оқтауға ұн себіңіз. Қамырды қақ екіге бөліңіз де, бір бөлігін 0,5 см қалыңдықта илеңіз.
Шаг 10
Обильно смажьте форму для выпекания сливочным маслом. Аккуратно оберните тесто вокруг скалки и, разворачивая, положите поверх формы для выпекания диаметром 20 см, мягко вдавливая тесто в края формы. Не волнуйтесь, если тесто порвется – просто сделайте в этом месте заплатку. Уберите излишки теста с краев, скатайте их в шар и положите охладиться в холодильник.
10
Оқтауға қамырды ұқыпты орап алыңыз да, 20 см диаметрлі пісіруге арналған қалыпқа алып түсіріңіз. Қалыптың түбі мен жиектеріне қарай қамырды түсіріңіз. Қамыр жыртылған жағдайында қорықпаңыз – осы орында жамау жасағаныңыз болғаны. Қамырдан артылған жиектерін түйіршіктерге илеңіз де, салқындату үшін тоңазытқышқа салыңыз.
Шаг 11
Раскатайте из оставшейся части теста пласт толщиной 0,5 см. Нарежьте тесто длинными полосками шириной около 3 см (для этого я люблю использовать нож для хлеба). Выложите полоски решеткой на лист пергаментной бумаги и положите в морозильную камеру на 10 минут «схватиться».
11
Қалған қамырдан 0,5 см қалыңдықта қамыр илеңіз. Қамырды ұзын жазықтыққа 3 см таяу (бұл үшін нанға арналған пышақты қолдануды ұнтамын) кесіңіз. Пергамент қағазға торлы жолақтарды салыңыз да, оларды 10 минутқа «қату» үшін мұздатқыш камераға қойыңыз.
Шаг 12
Плотно уложите на тесто охлажденную яблочную начинку.
12
Қамырға суыған алма салмасын тығыз салыңыз.
Шаг 13
Разделите оставшееся яйцо на желток и белок, взбейте желток с ложкой молока и смажьте этой смесью края теста.
13
Қалған жұмыртқаны сарыуыз бен ақуызға бөліңіз, бір қасық сүтпен сарыуызды көбітіңіз де, қамырдың жиектеріне осы қоспаны жағыңыз.
Шаг 14
Осторожно положите решетку из полосок теста поверх пирога, вдавливая по краям формы, чтобы скрепить их. Уберите излишки теста. Если есть желание, обрезки теста можно использовать для украшения, сделав из них цветы, косички или листья.
14
Бәліш үстінен торлы жолақтарды абайлап, шеттерін қысып, салыңыз. Артық қамырды алып тастаңыз. Қаласаңыз, қамыр қалдығын бәлішті безендіру үшін гүлдер, бұрымша немесе жапырақтарды жасауға болады.
Шаг 15
Промажьте верхушку пирога яичной смесью и посыпьте небольшим количеством сахара.
15
Бәліштің бетіне жұмыртқа қоспасын жағыңыз да, шамалы қант себіңіз.
Шаг 16
Выпекайте на нижнем уровне духовки в течение 45 минут, пока тесто не подрумянится и не станет плотным. Подавать пирог можно с заварным кремом, мороженым или йогуртом.
16
Қамыр қызарғанға және тығыз болғанға дейін пеште 40-45 минут пісіріңіз. Осындай бәлішпен бірге піскен кремді, балмұздақты немесе йогуртты дастарқанға қоямыз.
Приятного аппетита!
Асыңыз дәмді болсын!
Рецепт © Джейми Оливер. Фотография © Jamie Oliver Enterprises Limited, Гас Филгейт.